redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Tuesday 12 June 2007

H. Paul Jeffers: ΜΑΣΟΝΟΙ, η παλαιότερη μυστική κοινωνία


Σελίδες 304 Τιμή € 26

Για τους Μασόνους ή Ελευθεροτέκτονες ή Τέκτονες, την αρχαιότερη μυστική κοινωνία, που ξεκινά από τον Μεσαίωνα και φτάνει ως τις μέρες μας, έχουν ειπωθεί πολλά. Από το ότι αποτελούν τους διαδόχους των Ναιτών ή μια σατανιστική οργάνωση, μέχρι ότι δεν είναι παρά μια διεθνής συνωμοσία με σκοπό την κατάκτηση του πλανήτη.

Παρά ταύτα από τους κόλπους της έχουν περάσει μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας. Ο Νεύτων, ο Μπιλ Γκέιτς, είκοσι πέντε Αμερικανοί Πρόεδροι, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μότσαρτ, αλλά και πλήθος άλλοι πολιτικοί, επιστήμονες και πνευματικοί δημιουργοί.

Τι σημαίνει λοιπόν Μασονία; Τι μασονικά σύμβολα; Ποια η δομή και η ιεραρχία της οργάνωσης; Ποιοι την πολεμούν; Ποιες συνωμοσίες της καταλογίζουν; Ποιοι ξένοι επιφανείς έχουν υπάρξει μέλη της;

Το βιβλίο είναι αποκλειστικά μια ιστορική μελέτη η οποία κρατά ίσες αποστάσεις από όλες τις απόψεις.

Σε παράρτημα παρουσιάζεται η ιστορία της Μασονίας στην Ελλάδα, από την Στοά «Φιλανθρωπία» στην Ζάκυνθο, πριν το 1800, μέχρι σήμερα. Παρατίθεται δε και κατάλογος των σημαντικών προσωπικοτήτων Ελλήνων, οι οποίοι ήταν και Μασόνοι.

Ο Χ. Πολ Τζέφερς είναι δημοσιογράφος και έχει δημοσιεύσει εξήντα βιβλία, ιστορικά και ιστορικά μυθιστορήματα. Ζει στη Νέα Υόρκη.