redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Monday 12 November 2007

Maurice Dryon, H στραγγαλισμένη βασίλισσα



Σελίδες: 340 Τιμή: €14.00

Θεωρείται υπόδειγμα σύγχρονου ιστορικού μυθιστορήματος.

Ο τελευταίος Ναίτης, τον 14ο αιώνα, πριν ξεψυχήσει πάνω στην πυρά, καταριέται τη βασιλική οικογένεια της Γαλλίας.

Σε ένα μήνα ο βασιλιάς Φίλιππος ο Ωραίος πεθαίνει.

Ένας αδύναμος χαρακτήρας, ο γιός του Λουδοβίκος Ι΄, του οποίου η σύζυγος Μαργαρίτα της Βουργουνδίας είναι φυλακισμένη για μοιχεία από τον πατέρα του, διαδέχεται έναν εξαιρετικό μονάρχη.

Κι ενώ η Ευρώπη περιμένει έναν νέο Πάπα κι ο λαός λιμοκτονεί, οι αντιζηλίες, οι σκευωρίες και οι ίντριγκες κατασπαράζουν την Αυλή της Γαλλίας και οδηγούν ευγενείς, αυλικούς και τραπεζίτες, αλλά και το βασιλιά τον ίδιο σε αδιέξοδο.

Δεν θα μπορέσουν να βγουν παρά μόνο με το έγκλημα.

Η «Στραγγαλισμένη Βασίλισσα» είναι ο δεύτερος, αλλά αυτοτελής όπου και ο προηγούμενος, τόμος της σειράς «Οι καταραμένοι βασιλείς», που μεταφράστηκε σε όλον τον κόσμο.

Το έργο, αν και γράφτηκε στη δεκαετία του ’60 και θεωρείται σήμερα κλασικό, μεταφράζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόσφατα έγινε σίριαλ στη γαλλική τηλεόραση με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, την Ζαν Μορώ κ.α., με τεράστια θεαματικότητα, το οποίο προβλήθηκε μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι και στην Ελλάδα από την ΕΤ1.

Ο πρώτος αυτοτελής τόμος της σειράς έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Περίπλους, με τον τίτλο «Η κατάρα του τελευταίου Ναίτη».

Ο Μωρίς Ντρυόν, που γεννήθηκε στο Παρίσι το 1918, είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ηγετικό στέλεχος της Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, διατέλεσε Υπουργός Πολιτισμού, Βουλευτής και Ευρωβουλευτής.

No comments: