redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Monday 12 November 2007

Νινόν Ξανθοπούλου, Τα νεραιδοφτερά της αγάπης,


Εικονογράφηση: Λία Λειβησιανού - Αλεξοπούλου

Σελίδες: 46 Τιμή: €14,00


Βαθιά μες το χρόνο, σε μια κοιλάδα πέρα από τα σύνορα της γης , στην αρχή του τόπου της φαντασίας, εκεί όπου όλα είναι πιθανά, ζούσε ένα καλοκάγαθο ζευγάρι νάνων.

Ένα βράδυ, εκεί που η γυναίκα καθόταν δίπλα στη φωτιά, ξαφνικά, εμφανίστηκε μέσα από τις φλόγες ένα χρυσοπράσινο ξωτικό, πρόθυμο να της χαρίσει «αμύθητα πλούτη, ένα σπίτι όμοιο με παλάτι, τα πιο νόστιμα εδέσματα, μεταξωτά φορέματα και πολύτιμα κοσμήματα».

Όμως εκείνη άλλο ήθελε, διαφορετικό από αυτές τις ανούσιες πολυτέλειες. Ήθελε την ευτυχία αν αποκτούσε ένα παιδί. Μια κόρη.

Το ξωτικό δέχθηκε, αλλά με έναν φρικτό όρο. Να μην της αφήσει το παιδί για πάντα... Να το πάρει στο βασίλειό του, όταν το κοριτσάκι γίνει 18 ετών...

Αισθαντικό αλληγορικό παραμύθι για παιδιά άνω των πέντε ετών, που θέλει να εξοικειώσει την παιδική ψυχή με τον πόνο, που πάντα η ζωή φέρνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την εναλλαγή του με στιγμές ευτυχίας και χαράς και το χρέος της προσπάθειας για να ξεπεράσει κανείς τις δυσκολίες.

Οι συντελεστές του βιβλίου εργάστηκαν αφιλοκερδώς, αφού οι εισπράξεις από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τις ανάγκες της ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «Είμαι εδώ» (τηλ. 6936969422), μια κίνηση εθελοντών, η οποία φιλοδοξεί να «είναι εδώ», όπου υπάρχει:

o Ανθρώπινος πόνος

o Μοναξιά

o Ένδεια

o Ανάγκη ανθρώπινης παρουσίας

Η Νινόν Ξανθοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι το πρώτο της βιβλίο.

1 comment:

Anonymous said...

Νινον ...μετα απο χρονια,ειμαστε εδω, να γραφουμε παραμυθια...Το ειχα διαισθανθει...
σε βρηκα εντελως τυχαια ψαχνοντας για εκδοσεις παιδικων βιβλιων, το δικο σου θα το αναζητησω σιγουρα και αμεσα.
Εξακολουθεις να εισαι απ τους λιγους...
κωστης