redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Monday 31 December 2007

Νάσος Χριστογιαννόπουλος: Μυθοπερπατήματα


Σελίδες 308 Τιμή € 19

Η ελληνική μυθολογία ξαναγραμμένη με δηλητηριώδες σύγχρονο φίνο χιούμορ, στηριγμένο στην αναφορά στη σύγχρονη διεθνή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

  • Η Αργοναυτική εκστρατεία στην Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου, που πραγματοποίησε ο Ιάσων από την Ιωλκό για να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Η αλληγορική αναφορά στην μεγάλη αποίκηση των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο. Μια εκστρατεία ιμπεριαλιστική, όπως θα λέγαμε σήμερα.
  • Η εκστρατεία των “Επτά επί Θήβαις”, βασισμένη στο μύθο των δίδυμων γιων του Οιδίποδος και της Ιοκάστης.
  • Ο “Θησέας”, ο βασιλιάς της Αθήνας, ο πιο δημοφιλής μυθικός ήρωας, μετά τον Ηρακλή.

Τα “Μυθοπερπατήματα” είναι το δεύτερο βιβλίο-προσέγγιση του Νάσου Χριστογιαννόπουλου –μετά τα “Ορμυθοσκαλίσματα”- που αντιμετωπίζει την ελληνική Μυθολογία από πλευράς ...Παγκοσμιοποίησης.

Ένα σατιρικό κείμενο, που, όχι μόνο δεν προδίδει τους αρχαιοελληνικούς μύθους, αλλά, αντίθετα, τους καθιστά απόλυτα προσιτούς κι ιδιαίτερα ευχάριστους στο σύγχρονο αναγνώστη.

Ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ της Νομικής και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Το ’92 εξέδωσε μια ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

Από τις εκδόσεις «Εμπειρία Εκδοτική» κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του «Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα», ‘Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής» και «Έρωτας Καθολικώς», καθώς και το λεύκωμα «Ορμυθοσκαλίσματα:Ελληνική ...Μυθολογία».

No comments: