redirect

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Wednesday 28 April 2010

2012, ΄Ερχεται το τέλος?

TΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
ΣΕΛΙΔΕΣ:116, ΤΙΜΗ:….
Έρχεται , λοιπόν, το τέλος του κόσμου το 2012 κατά τις προβλέψεις των Μάγια;
Tο πιθανότερο είναι η ημερομηνία αυτή να είχε επιλεγεί με κριτήριο την άποψή τους για το πότε δημιουργήθηκε ο κόσμος, χρονολογία από την οποία έβγαλαν συμπέρασμα για το πότε πίστευαν ότι θα καταστραφεί.
Θεωρούσαν την καταστροφή ως νομοτέλεια, δηλαδή πως υπήρξαν και προγενέστεροι του δικού μας πολιτισμού, οι οποίοι είχαν καταστραφεί επίσης. Η άποψη αυτή καταγράφεται επίσης στους μύθους κι άλλων πολιτισμών
Ο πολιτισμός των Μάγια , που ήκμασε ανάμεσα στο 250 και το 925 μΧ., διακρίθηκε ιδιαίτερα στην Αστρονομία και είχε αναπτύξει μια κυκλική αντίληψη του χρόνου, με διαδοχικούς κύκλους γέννησης, καταστροφής και αναγέννησης.
Οι Μάγια είχαν διαμορφώσει παράλληλα και μια ιδιαίτερα περίπλοκη Αστρολογία, η οποία καθόριζε τις καθημερινές τους δραστηριότητες και ήταν αποτέλεσμα γνώσεων, που οι ιερείς τους απόκτησαν μετά από αιώνες αστρονομικών παρατηρήσεων.
Είχαν υπολογίσει με μεγάλη ακρίβεια πολλά αστρονομικά γεγονότα, όπως εκλείψεις του Ήλιου και τις Σελήνης, διαβάσεις της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο, τη διάρκεια του κύκλου των ηλιακών κηλίδων και άλλα.
Οι Μάγια έκαναν τις παρατηρήσεις τους ώστε να είναι σε θέση να κάνουν διάφορες προβλέψεις και προφητείες για το μέλλον του δικού τους πολιτισμού. Και η αλήθεια είναι ότι κατάφεραν να προβλέψουν την παρακμή και τον τελικό αφανισμό του!

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει :
• ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
• ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ.
• ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ.

Ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Αφιέρωσε μακρόχρονη περίοδο της ζωής του στη μελέτη των πολιτισμών, της φιλοσοφίας και της φύσης της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα έχει ταξιδέψει σε 70 χώρες.
Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Unesco, το Διπλωματικό Σώμα της Λατινικής Αμερικής και με έντυπα ως αρθρογράφος πολιτιστικών θεμάτων.

No comments: